en-USsv-SE
Du är här:   Nyheter

Nyheter

Entries for 'JAhlen'

01
Intresset var mycket stort för träffen med SQL Server höjdarna från Microsoft den 29/9 och det blev snabbt fullbokat. Här är presentationerna:

Övriga presentationer kommer att publiceras så snart vi fått dem från föredragshållarna!

27

Här presentationerna från vår träff i Malmö den 27/9.



Tack alla deltagare för stort intresse trots kort framförhållning!

20
Välkommen på SQLUG-träff den 27/9 kl 17 i Malmö med Kevin Kline. Kevin är en av världens främsta SQL Server talare och författare till ett antal böcker. Vi har också äran att få hit Raoul Illyes, som är känd talare från bland annat SQLBits i UK.

Läs mer och anmäl dig här:
http://www.sqlug.se/Events/tabid/61/ModuleID/408/ItemID/12/mctl/EventDetails/language/sv-SE/Default.aspx

Träff med Kevin Kline, en av världens främsta SQL Server-talare samt författare till flera böcker (bl a SQL in a nutshell). Kevin är f d ordförande för PASS (Professional Association for SQL Server) och regelbunden kolumnist i tidskrifter såsom SQL Server Magazine. Han kommer att ge oss samma presentation som han skall ge på SQLBits senare i veckan.

Vi har också äran att få hit Raoul Illyes, som är expert på prestandaoptimering och felsökning av SQL Server. Bland annat har han hjälpt Microsoft utveckla Extended Events-funktionaliteten i SQL Server. Han är en av talarna på SQLBits i UK nästa vecka och kommer att ge oss samma presentation - hur man bygger ett eget SQL Server-moln. Detta är något som verkligen ligger i tiden och kan spara stora pengar.

Preliminär agenda (eller Execution Plan som vi kallar det):
17.00 - 18.00 Kevin Kline - Understanding and preventing SQL injection attacks
18:00 - 18:15 Paus
18:15 - 19:15 Raoul Illyes - How to build a private SQL Server cloud

Plats: S:t Gertrud, Malmö, Östergatan 7B
Tid: 27/9 kl 17:00
Arrangörer: SQLUG, PASS Scania och Edument

Kostnadsfritt. Vi bjuder på mat&dryck. Sista anmälningsdag: 23/9.

Varmt välkomna!
20


Tisdagen den 28/9 bjuder Quest på en gratis SQL lunch med Kevin Kline i Stockholm. Kevin är en av världens främsta SQL Server-talare och är författare till ett antal böcker (bl a SQL in a nutshell).

Mer info och anmälan på:
SQL Server Lunch-and-Learn Event with Kevin Kline

30
 
Klicka på bilden för att komma till artikel på IT24.

Ett STORT tack för fina insatser av alla som tävlat för SQL Server Fast Track Team i Stockholm Triathlon nu i helgen! Ni har visat upp hur mångsidiga ni är och sprungit, simmat och cyklat som olympiska gudar/gudinnor!

Två riktigt imponerande insatser förtjänar att lyftas fram:
Malin Annebäck tog en 4:e plats, med en totaltid på 2:30:54, i Dam Olympisk Distans
Sverker Norlander tog en 6:e plats, med en totaltid på 2:11:18, i Herr Olympisk Distans

Vi bugar!

Resultaten finns på denna länk:
http://www.stockholm-tri.se/
30

Medlemmar i SQLUG erbjuds 10% rabatt på kursavgiften på nedanstående tillfällen av unika kurser hos Addskills. Erbjudandet får kombineras med eventuella avtalsrabatter men inte med Kompetenskort eller Fyran. Det går bra att boka flera av dessa kurstillfällen. Ange bokningskod ”SQLUG” vid bokning så gäller rabatten.

30
Cornerstone erbjuder SQLUGs medlemmar 20% rabatt på MC009 - SQL Server 2008 Architecture, Internals and Optimization. Denna SQL Server 2008-utbildning inom arkitektur, design och optimering är kursen för dig som redan gått alla officiella SQL-utbildningar, och vill fördjupa dig ytterligare. Kursen är framtagen av Kalen Delaney, MVP SQL Server och som instruktör ser vi Tibor Karaszi. För att få rabatten, ange ”SQLUG 20%” i fältet ”Övrigt”.

Läs mer och boka på:
http://www.cornerstone.se/Web/Templates/CoursePage.aspx?id=4772&course=COUR2009012010043006935232
19

Detta är en unik möjlighet att få träffa och lyssna på Mark Souza (director SQL Development, Redmond), Curt Peterson (principal group program manager, Redmond), Thomas Kejser (som har jobbat med några av världens största data warehouse), m fl toppnamn från Microsoft. De kommer bland annat att prata om framtidsplanerna för SQL Server 11 (kodnamn Denali), tillsammans med tekniska djupdykningar och demos.

 

Eventet arrangeras i samarbete med Swedish BizTalk User Group, så det kommer både bli BizTalk och SQL Server-relaterade presentationer. Kvällen avslutas med en paneldebatt och mingel/dryck.

 

Tid: Onsdag 29/9 kl 16:00

Plats: Microsoft, Finlandsgatan 36, Akalla

Pris: Kostnadsfritt

Missa inte detta tillfälle - anmäl dig innan träffen blir fullbokad. Antalet platser är begränsat.

 

Anmälan sker via Swedish BizTalk User Group:

http://bugs20100929.eventbrite.com/

 

Varmt välkomna!

25
Här är Raouls presentationsfil från vår träff i Göteborg den 19/5.


Tack alla deltagare för givande diskussioner och stort intresse trots det vackra vårvädret ute!

Tack också till AddSkills som sponsrade träffen.

Mvh
SQLUG
24
Cornerstone erbjuder SQLUGs medlemmar 20% rabatt på DevSum 2010, Stockholms största utvecklarkonferens den 1-2 juni!
Där får ni chansen att träffa bland andra Tobias Thernström, som ger en unik genomgång av "SQL Server under huven". För SQLUGs medlemmar kommer det dessutom bli ett exklusivt ”chalk talk” med Tobias för de som vill ha en mer informell bild av vad som händer i Redmond. På DevSum 2010 blir också mycket annat nyttigt såsom NHibernate, Azure och Parallellprogrammering.
Läs mer och boka: http://cornerstone.se/sv/Event/DevSum/2010/
24
AddSkills erbjuder medlemmar i SQLUG 10% rabatt på kursavgiften till kurstillfället 15-17 juni 2010.
Kursen behandlar bl a design-aspekter som rör datalager, Slowly Changing Dimensions, ETL med Integration Services, OLAP, Data Mining och Reporting Services.
Erbjudandet får kombineras med eventuella avtalsrabatter men inte med Kompetenskort eller Fyran.
Ange bokningskod ”SQLUG” vid bokning så gäller rabatten.
Läs mer och boka: http://www.addskills.se/Utbildning/Kurs/?CourseID=579
29

Nu är det dags för nästa SQLUG-träff - denna gång i Göteborg.

Vi har härmed nöjet att presentera Raoul Illyés som vår nästa gästtalare. Raoul är expert inom prestandaoptimering och felsökning av SQL Server och har bland annat hjälpt Microsoft själva. Han kommer att berätta hur man använder SQL Server Extended Events, en ny metod i SQL Server 2008 och okänd för de allra flesta, som ger helt nya möjligheter till prestandaoptimering och felsökning. Du får hela historien om hur det började, Raouls del i utvecklingen och en massa praktiska exempel på hur man använder Extended Events.

Under kvällen blir det också ett föredrag om StreamInsight av Johan Åhlén. StreamInsight är en av huvudnyheterna i SQL Server 2008 R2 och möjliggör bearbetning av strömmande data från olika källor i mycket höga hastigheter, vilket är mycket användbart för beslutsstödssystem i realtid, automatisk handel på börsen, mm. Johan har tidigare hållit uppskattade presentationer på Microsoft TechDays och Microsoft BI Conference.

Detta är också ett tillfälle att knyta kontakter med andra DBA:er, utvecklare och Business Intelligence-specialister i SQLUG - Sveriges SQL Server användarförening.

Lokal och annan praktisk information finns på vår hemsida,
www.sqlug.se. Mötet beräknas pågå i cirka 2,5 timmar. Observera att antalet platser är begränsat och att anmälan därför är obligatorisk. Anmälan sker på vår hemsida. Först till kvarn gäller och därför gäller det att du anmäler dig snabbt!

Vi tackar AddSkills som sponsrar denna träff och ser fram emot att träffa er i Göteborg.

Varmt välkomna!
21

Microsoft har just meddelat att de släpper SQL Server 2008 R2 till produktion. Detta är den största SQL Server-händelsen på 2 år och vi ser fram emot att snart kunna börja använda PowerPivot, StreamInsight, m fl nyheter.

Läs mer om SQL Server 2008 R2 på:
www.sqlserverlaunch.com

21


Nu drar det ihop sig till TechDays i Örebro och det ser vi mycket fram emot!

Vi vill tipsa om några sessioner för er som är intresserade av SQL Server eller Business Intelligence:

Få mer koll på Microsoft SQL Server 2008/R2

Mattias Lind berättar om centraliserad administration av SQL Server 2008 R2 med hjälp av policies. Vi upplever Facets, Conditions och Policies, tillsammans med Central Management Server och får en inblick i hur vi får mer koll på hur vår databasmiljö ser ut, säkrar standarder och förenklar vardagen.

PowerPivot - Microsofts nya avancerade BI verktyg
Ulf Forsström visar möjligheterna med PowerPivot.
Under sessionen kommer vi titta närmre på PowerPivot och vilka möjligheter som verktyget ger för användare att själv bygga sin analysmiljö. Vi kommer  bla att få se hur reporting services rapporter kommer användas som datakälla och hur administration gränssnittet ser ut i SharePoint för PowerPivot. Vi kommer även att gå igenom nyheterna i Microsofts nya beslutsstöd plattform baserad på SQL 2008 R2, SharePoint 2010 och Office 2010.

StreamInsight - realtids dataströmhantering för blivande börshajar
Johan Åhlén presenterar StreamInsight, som är en av huvudnyheterna i SQL Server 2008 R2. Johan demonstrerar hur du kan bygga StreamInsightapplikationer som hanterar data i höga hastigheter från källor såsom Twitter, Facebook och finansiella marknader. En liten demonstrationsvideo finns på den här länken: http://www.youtube.com/watch?v=--sgwAU4-uw

För er som anmält er till Triathlon i augusti kommer det att finnas möjlighet till dräktprovning. Gå i så fall till SQL Server-montern.

Vi ses!

Mvh
Johan Åhlén, Lars Utterström och Tibor Karaszi
SQLUG - Swedish SQL Server User Group
http://www.sqlug.se

18

SQLUG och Microsoft bjuder på dricka, tilltugg och glatt umgänge för er som kommer till Örebro och TechDays redan på måndag kväll.

Var: http://www.olearys.se/ Drottningatan 12, Örebro

När: 18.00 måndag 22 mars
Varför: det är kul
Tag med: ett glatt humör.

Anmäl er på denna länk:
http://www.sqlug.se/Events/tabid/61/ModuleID/408/ItemID/2/mctl/EventDetails/language/sv-SE/Default.aspx

Varmt välkomna!

Mvh
SQLUG och Microsoft
 

Page 3 of 4First   Previous   1  2  [3]  4  Next   Last