en-USsv-SE
You are here:   News

News

08

Tim är en av världens främsta experter på Microsoft Business Intelligence. Han är kursledare för den mycket exklusiva SSAS Maestro utbildningen/certifieringen, som är en slags motsvarighet till MCM (Microsoft Certified Master) inom Business Intelligence. Han är också författare till boken Microsoft OLAP Unleashed.

Tim kommer att presentera en översikt av SSAS Maestro-kursen och en fördjupning av de områden som väckt störst intresse bland deltagarna.

04
Nyhetsbrevet för databasadministratörer, utvecklare och Business Intelligence-proffs utskickat via e-post till registrerade medlemmar i SQLUG.
 
28
Som vanligt var intresset mycket stort för våra träffar den 24/1 i Stockholm och den 25/1 i Malmö med Joe Chang och Raoul Illyés.

Här är presentationerna:

Videoinspelningarna: 

 

17

I Skåne finns en lokal SQL Server användarförening som heter PASS Scania som vi har samarbetat med och som har ordnat många bra aktiviteter i regionen. Från och med årsskiftet kommer PASS Scania att vara en lokalavdelning till SQLUG. Detta är bra för alla eftersom vi som en enda större förening får ännu bättre resurser att ordna så bra medlemsaktiviteter som möjligt.

 

Vi hälsar Peter Larsson och Thomas Ivarsson välkomna till SQLUG där de kommer att vara Local Mentors för Skåneregionen.

16
Driver du ett innovativt projekt och vill göra lösningen känd för en bredare publik? Microsoft Awards 2011 vill uppmärksamma kreativa, innovativa lösningar och produkter skapade av svenska mjukvaruföretag, andra företag, studenter eller personer som på sin fritid bygger lösningar. Microsoft Awards delas årligen ut för att lyfta fram privatpersoner och företag som använder teknik från Microsoft för att förverkliga innovation. Såväl vinnare som nominerade synliggörs i svensk mjukvaruindustri.

Oavsett om innovationen är baserad på phone, klient, webb eller molnet -tekniker, är graden av innovation viktig och att det finns en fungerande version att demonstrera.

Prisutdelning kommer att äga rum som en del av Microsoft TechDays i Örebro 29-30 mars 2011.

Läs mer och anmäl dig på http://www.microsoft.com/sverige/techdays/awards.aspx
08
Nyhetsbrevet för databasadministratörer, utvecklare och Business Intelligence-proffs utskickat via e-post till registrerade medlemmar i SQLUG.
 
06

SQL Summit 11 - nyheterna i SQL Server 11 med Kalen Delaney, Tibor Karaszi och Simon Lidberg.

Var med på årets SQL-server event 8/3-2011 hos Microsoft i Akalla. Några dagar efter att SQL Server 11 CTP2 släpps berättar vi om det nya. Begränsat antal platser. Eventet rymmer endast 150 deltagare - säkra din plats i god tid! Som medlem i SQLUG betalar du 995 kr (ordinarie pris 1495 kr) och får denna inbjudan innan den går ut till allmänheten nästa vecka. Fika, lunch och SQL-fest ingår! Eventet arrangeras av Cornerstone. När du anmäler dig så skriv SQLUG i övrigt-fältet för att få denna rabatt.

Läs mer och anmäl dig på www.sqlsummit.se.
06

- Säkerställ Proactive Performance Management för Enterprise databaser

Dagens DBAer förväntas göra mer än att reagera på prestanda problem: de måste vara proaktiva vad gäller aktiviteter som rör databashantering. Men vem har tid med det? Läs mer om hur man väljer rätt verktyg för att filtrera ut den massiva mängden av rådata som finns tillgänglig, och ladda ner det whitepaper som heter Whitepaper on Proactive Performance Management for Enterprise Databases.

Mer information hittar ni på Spotlight on SQL Server Enterprise. Där finns också en möjlighet att ladda ner en 30 dagars trial av lösningen.
06

För att få ut det mesta möjliga av investeringen i SQL Server behöver systemen och SQL-miljön trimmas in. Ju fler SQL-servrar och fler olika system som är installerade desto mer ökar behovet av att få systemen att fungera så effektivt som möjligt och samarbeta på bästa sätt. Genom att optimera SQL Server kan prestanda i systemen ökas. Kortare svarstider och högre tillgänglighet ökar användarnas produktivitet. Våra SQL-konsulter kan hjälpa er genom att analysera era SQL-system och komma med förslag till förbättringar. Vi pekar på var eventuella problem eller flaskhalsar finns och vilka delar i systemen som kan behöva justeras.

Nu ger SQL Service dig som SQLUG medlem 20% rabatt på vår populära SQL Server prestanda analys tjänst. Ange ”SQLUG Erbjudande” i ditt meddelande när du kontaktar oss via www.sqlservice.se eller info@sqlservice.se

06
06

Svenska mästerskapet för SQL Server utvecklare, SQLUG Challenge 2010, är nu avgjort. Det var många imponerande bidrag och tävlingen avgjordes inte förrän i sista stund. För att vinna tävlingen krävdes att man läst igenom uppgiften riktigt noggrannt så att man klarade alla möjliga exempel på indata och inte bara den som tillhandahölls för test. De fem vinnande bidragen

1

Henrik Nilsson, Brummer & Partners

9,50 s

2

Zhong Yu, B3IT

14,17 s

3

Sergey Klimkevich, Memnon Networks AB

16,20 s

4

Magnus Sörin, Avanade

35,32 s

5

Peter Larsson, Developer Workshop

58,87 s


Ett stort grattis till Henrik Nilsson som vunnit årets svenska mästerskap! Han får ett presentkort på 990 kr hos Liveit. Samtliga som är med på listan vinner också en licens av Red Gate Source Control, värd $295.

30
Nu finns ett nytt spännande event inplanerat på SQLUG! Joe Chang och Raoul Illyés är talare.
Läs mer på http://www.sqlug.se/Events/tabid/61/language/en-US/Default.aspx

Read More...

19

Vi har valt att gå med i en större organisation, PASS - Professional Association for SQL Server, som fungerar som paraplyorganisation för användarföreningar runt om i världen. Genom PASS ökar vi utbytet med andra användarföreningar vilket ger oss möjligheter att samköra evenemang och engagera bra talare så de kan ta en turné till Sverige om de är på plats i Europa.

11
Microsoft har släppt en första publik CTP av SQL Server 11 (kodnamn "Denali"). Läs om nyheterna och ladda ner här:
http://www.microsoft.com/sqlserver/en/us/product-info/future-editions.aspx
03
Vi har glädjen att få in Steinar Andersen i SQLUGs styrelse. Steinar är en veteran på SQL Server som har varit med i branschen sedan mitten av 90-talet och jobbat som konsult, utbildare, IT chef, konsultchef och VD. Steinar brinner för att hjälpa SQLUGs medlemmar att utnyttja SQL Server på nya och bättre sätt och kommer att ha rollen som eventansvarig framöver. Vi välkomnar Steinar och ser fram emot många spännande medlemsaktiviteter nästa år!
Page 9 of 13First   Previous   4  5  6  7  8  [9]  10  11  12  13  Next   Last