en-USsv-SE
You are here:   News

News

30
SQL Server MVP Deep Dives, Volume 2

Spännande nyheter på gång! Idag går andra editionen av boken SQL Server MVP Deep Dives book till tryck.

Det finns två väldigt bra skäl till att köpa boken
1) Det är en av de mest värdefulla böckerna om SQL Server, fylld med kunskap och godbitar from de smartaste i branschen.
2) Det är ett tillfälle att skänka pengar till välgörenhet.

Boken finns tillgänglig till förhandsbeställning från Amazon eller som eBook eller inbunden från Manning Publications.

Den innehåller över 60 kapitel skrivna av flera Microsoft SQL Server MVP. De flesta av dessa skriver i vanliga fall sina egna böcker för andra utgivare men har slagit sig ihopa för att göra denna unika bok där all vinst går till välgörenhet. Arbetet leddes av Kalen Delaney där Paul Randal, Kimberly Tripp, Greg Low, Brad McGehee och Paul Nielsen ansvarade för sina områden.

Peter Larsson blev ombedd att skriva kapitel 25 (Relational Division). Johan Åhlén skrev kapitel 53 (Autogenerating SSAS cubes) och Tibor Karaszi skrev kapitel 17 (Top 10 SQL Server admin student misconceptions).

17
Vi tackar Ola Hallengren och Mark S Rasmussen för två mycket givande presentationer om databasunderhåll och en riktig deep-dive om hur SQL Server internt lagrar data. Presentationerna finns tillgänga här:

P.S.
Ni som var på träffen, gå gärna in och betygsätt Marks presentation på den här länken:
http://speakerrate.com/talks/8303-undocumented-sql-server-storage-internals

Gå gärna också in och rösta på Ola Hallengrens verktyg i SQL Server Magazine Community Choice där han har gått till final!
http://www.surveymonkey.com/s/sqlservermag-communitychoice2011-finalvoting
D.S.

16
Vi tackar Thomas Kejser för en mycket givande presentation om scalable data warehousing i Göteborg den 14 september. Vi som närvarade konstaterade snabbt att 2 timmar går alltför snabbt när man lyssnar på ett så här intressant ämne. Ytterligare möjlighet att lyssna på Thomas Kejser blir det på SQLRally i november!


Här är Thomas presentation:

Vi ses framöver!

30
Nyhetsbrevet för databasadministratörer, utvecklare och Business Intelligence-proffs utskickat via e-post till registrerade medlemmar i SQLUG.
 
12

Nu är äntligen CTP3 av SQL Server Denali tillgänglig! Ladda ned från nedanstående länk:
https://www.microsoft.com/betaexperience/pd/SQLDCTP3CTA/enus/default.aspx

PowerPivot CTP3 laddas ned härifrån:
http://www.microsoft.com/download/en/details.aspx?id=26721

18
Nyhetsbrevet för databasadministratörer, utvecklare och Business Intelligence-proffs utskickat via e-post till registrerade medlemmar i SQLUG.
 
02

Vi tackar Tobias Thernström, Senior Lead Program Manager i SQL Server Engine team, som gästat oss här i Sverige samt Ola Hallengren, DBA, utvecklare och upphovsman till ett av de mest populära verktygen för backup, integritetskontroll och underhåll av index och statistik i SQL Server för deras intressanta föredrag i Stockholm den 31/5.

Videoinspelningarna:


I samband med träffen var det även prisutdelning i SQLug.se challenge 2011

Bland alla bra tävlingsbidrag placerade sig dessa i toppen och får därför ett extra stort grattis!

1 Göran Rönnbäck, SQL Service

2 Henrik Nilsson, Brummer & Partners

3 Sergey Klimkevich, Memnon Networks

4 Jesús Reina Carvajal, SEB   

För mer info se forum tråden härPå återseende!13

SQLUG Sverige, tillsammans med PASS och de Danska, Norska och Finska SQL Server användarföreningarna, bjuder in till PASS SQLRally Nordic 2011 den 8-9:e november i Bålsta utanför Stockholm. Det blir ett späckat 2 dagars event, med bland annat kända internationella talare som Mark Souza, Thomas Kejser, Stuart Ozer, Lubor Kollar och Cihan Biyikoglu.

Under dessa två dagar kommer det att hållas ca 30 högklassiga sessioner inom 3 olika tracks: DBA, BI och utveckling. Självklart kommer det att bli många tillfällen att mingla och träffa SQL Server kändisar, MVP’er, internationellt erkända experter och trevliga SQL Server nördar!

Detta är ett tillfälle du inte får missa om du är DBA, utvecklare, BI inriktad, DB arkitekt eller helt enkelt intresserad av djupgående information om SQL Server, levererad av de främsta experterna i världen. Så passa på att registrera dig innan 30 juni, och få early bird rabatt.

Mer information om eventet finns på : http://www.sqlpass.org/sqlrally/2011/nordic/

21
Här är Kevin Kline's presentationer från träffen i Malmö den 13/4 Glad påsk!

MVH
SQLUG
19
Välkommen att lära dig mer om Microsoft Business Intelligence från en av de vassaste i världen på området, Rafal Lukawiecki. Konferensen vänder sig till en målgrupp som inte är djupt teknisk utan fokuserar i första hand på nyttan av BI. Även om Rafal som vanligt kommer att köra några bländande demos. Det betyder att till detta event passar det bra att även ta med någon från affärssidan i ert företag.

Next Generation Analytics
Tag chansen att lära dig mer om hur morgondagens verksamhetsstyrning i en komplex organisation kan göras mer effektiv och förbättra dina möjligheter att fatta bättre beslut.

Se agendan och anmäl dig kostnadsfritt här. Obs! Begränsat antal platser!
http://www.microsoft.com/sverige/business/bi/bi-konferensen2011.mspx

Kraven på att enkelt och snabbt få tillgång till rätt beslutsunderlag ökar hela tiden. Beslutsfattare skall kunna analysera stora mänger data från olika datakällor i realtid för att effektivt styra verksamheten och fatta beslut. Data skall kunna presenteras grafiskt och lättförståligt och finnas tillgängligt i olika kanaler som, webb, PC eller mobil.

Vi kommer att fokusera på att visa affärsnyttan du kan nå idag med Business Intelligence för hela organisationen med Microsofts BI plattform med SharePoint 2010, Office 2010, PowerPivot och SQL Server 2008 R2. Ni kommer även få se hur svenska kunder använder Microsoft BI framgångsrikt idag samt visa hur molnet kan användas för analys och som data källa.

Före lunch kommer fokus att ligga runt beslutstöd ur ett användar- och affärsperspektiv och eftermiddagen kommer att gå in djupare på de underliggande teknologierna.

Varmt välkomna till detta Microsoft-event!
 
Mvh
SQLug.se
13
Dags för SQLUG-träff igen! Som föredragshållare denna gång har vi Tobias Thernström, Senior Lead Program Manager i SQL Server Engine team. Hans team äger T-SQL/SQL språkets framtid, type systemet och libraries samt verktyg ovanpå SQL Server engine.

Dessutom Ola Hallengren, DBA, utvecklare och upphovsman till ett av de mest populära verktygen för backup, integritetskontroll och underhåll av index och statistik i SQL Server. Verktyget har fått utmärkelsen bästa gratis verktyg 2010 i SQL Server Magazine.

Plats: Microsoft i Akalla
Tid: 31/5 kl 18.00
Obs! Obligatorisk anmälan. Begränsat antal platser.

http://sqlug20110531.eventbrite.com

Preliminär exekveringsplan:

18.00 - 19.00 Tobias Thernström: Denali & SQL Azure

19.00 - 19.30 Paus

19.30 - 20.30 Ola Hallengren: Backup, integritetskontroll och underhåll av index och statistik

Varmt välkomna!

05
Nyhetsbrevet för databasadministratörer, utvecklare och Business Intelligence-proffs utskickat via e-post till registrerade medlemmar i SQLUG.
 
23
Tillsammans med vår sponsor Quest Software är vi mycket glada att åter välkomna Kevin Kline till Malmö. Han är f d ordförande för PASS (Professional Association for SQL Server) och författare till flera böcker, bl a "SQL in a nutshell". Kevin kommer att tala om Performance Baselining, Benchmarking and Monitoring samt Major Myths about SQL Server.

Var: S.t Gertruds i Malmö
När: 13/4 kl 14.00
Obs! Obligatorisk anmälan. Begränsat antal platser - först till kvarn gäller.

http://sqlug20110413.eventbrite.com/

Varmt välkomna!
SQLUG

23
Nu drar årets svenska mästerskap för SQL Server utvecklare igång, arrangerat av SQLUG. Tävlingen är både individuell och per företag. Som tävlande representerar man både sig själv som individ och det företag man jobbar på.

Bästa individuella insats vinner ett presentkort på 990 kr hos Liveit, som kan användas till vin- och chokladprovning för två, prova stridsflygsimulator, spabehandling eller vad man nu föredrar.

De bästa företagen belönas med följande vinster från Red Gate:
1:a pris - Red Gate SQL Backup Pro, värde $795
2:a pris - Red Gate SQL Virtual Restore, värde $495
3:e pris - Red Gate SQL Prompt, värde $195

Den största vinsten är naturligtvis äran att kunna titulera sig vinnare i svenska mästerskapen för SQL Server utvecklare 2011!

För att komma igång med tävlingen, gå in på vårt forum:
http://www.sqlug.se/Forum/tabid/80/forumid/22/threadid/617/scope/posts/language/sv-SE/Default.aspx

Deadline för tävlingsbidrag är den 26 maj kl 22:00 (svensk tid). Lycka till!

Tävlingssponsor:Med vänliga hälsningar

SQLug.se


16

Vi tackar Tim Peterson, internationell expert på Microsoft Business Intelligence, som gästat oss här i Sverige och hållit presentationer i Malmö och Stockholm den 14/3 och 16/3.

Tims presentation från träffarna kan du ladda ned här:
Analysis Services Maestro Summary.pptx

Videoinspelningarna:

Tyvärr så blev den första sessionen enbart med videobild pga tekniska problem.
 
På återseende!

Page 8 of 14First   Previous   3  4  5  6  7  [8]  9  10  11  12  Next   Last