en-USsv-SE
You are here:   News

News

09
Thomas Kejser höll en mycket uppskattad presentation i Malmö i februari om "Scalable Datawarehousing".

För er som missade presentationen eller vill se den igen finns den inspelad här:
http://www.sqlug.se/sv-se/videos.aspx
09

Vi tackar Akshai Mirchandani för en mycket intressant presentation om SQL Server 2012 Analysis Services.

Presentationen finns att ladda ned här:

12

Välkommen till vår träff med Akshai Mirchandani, som är en av nyckelpersonerna inom Microsofts Analysis Services grupp för SQL Server 2012 BISM Tabular och BISM Multidimensional.

Det är första gången vi har besök av en person från denna grupp så tillfället är unikt.

Vi kommer att ägna en timme åt diskussioner kring Tabular och en timme åt Multidimensional. Det är fritt att ställa frågor. Träffen är begränsad till 30 deltagare.

Plats: Sankt Gertruds konferens, Malmö

Tid: 2/4 kl 17.00

Obs! Obligatorisk anmälan. Begränsat antal platser.

The presentation will be held in English.

Varmt välkomna!

sqlug20120402.eventbrite.com

Akshai is a long time developer with the Analysis Services team. He has worked in various engine areas like MOLAP/ROLAP processing/queries, Proactive Caching, Formula Engine, VertiPaq, XMLA, transactions, etc. He has also been heavily involved in building the content for the Maestros course http://blogs.msdn.com/b/sqlcat/archive/2011/01/31/what-is-the-ssas-maestros.aspx and the Operations and Performance guides for Analysis Services.

05
Nyhetsbrevet för databasadministratörer, utvecklare och Business Intelligence-proffs utskickat via e-post till registrerade medlemmar i SQLUG.
 
29
DEEP DIVE - SQL Server 2012 och SQL Azure

Nu har Ni chansen att vid tre tillfällen i tre olika städer få träffa experter som under en heldag visar, förklarar och demonstrerar SQL Server 2012 och SQL Azure Plattformen. Du är varmt välkommen på detta heldagsseminarie för att fördjupa dig inom SQL Server 2012 och SQL Azure. Här har du möjligheten att få en ”deep dive” presentation av ny funktionalitet som AlwaysOn, som ger dig oöverträffad tillgänglighet och hur du hanterar ostrukturerad data med File Tables och Semantic Search. Du får också en genomgång av de nya möjligheterna i T-SQL språket och hur du kan använda Master Data Services och Data Quality Services för att få bättre kontroll över din data.

Klicka på någon av länkarna nedan för att anmäla dig!

Stockholm 2 april
Göteborg 3 april
Malmö 4 april

Missa inte detta seminarium om du vill lära dig att utnyttja kraften i SQL Server 2012 och SQL Azure!

29
Nu lanseras SQL Server 2012!!! Den 7:e mars är det virtuell launch med ett fullspäckat program av talare och keynotes med Ted Kummert & Quentin Clark.

Agenda och registrering finns på http://www.sqlserverlaunch.com
08

Kom och lyssna på Thomas Kejser från Microsofts SQLCAT-team, som arbetar med världens mest krävande SQL Server och Data Warehouse miljöer. Thomas är ett internationellt toppnamn som talare på de allra främsta konferenserna och han har även medverkat som lärare i SSAS Maestros i London, världens främsta Analysis Services-utbildning. Thomas var också med och tog världsrekordet i ETL-processning tillsammans med bland annat Donald Farmer.

Plats: Sankt Gertruds konferens, Malmö
Lokal: Faxe
Tid: 21/2 kl 14.00
Obs! Obligatorisk anmälan. Begränsat antal platser.

Preliminär exekveringsplan:
14.00 – 15.00: Thomas Kejser on scalable data warehousing
15.00 – 15.30: Coffee break
15.30 – 17.00: Thomas Kejser on scalable data warehousing (continued)

Varmt välkomna!

http://sqlug20120221.eventbrite.com/

31
Presentationerna från årsmötet och träffen med Jen Stirrup, som talade om Business Intelligence visualiseringsnyheter i SQL Server 2012, och David Jonsson, som talade om server side tracing finns nu tillgängliga här:

David har också publicerat sina exempel på:

http://SimpleReadtraceDemo.codeplex.com/

  30

  Kvällen den 30/1 hölls förutom SQLUG-träff även Årsmöte i föreningen för att lägga 2011 till handlingarna och sätta strukturen inför 2012.

  Håll till godo med Verksamhetsberättelsen och Protokoll från årsmötet:

  13

  Välkomna till SQLUG-träff och årsmöte i Stockholm!

  Som föredragshållare denna gång har vi Jennifer Stirrup, SQL Server MVP från UK och David Jonsson från Teleopti i Stockholm.

  Plats: World Trade Center (Stockholm)
  Tid: 30/1 kl 18.00
  Obs! Obligatorisk anmälan. Begränsat antal platser.

  http://sqlug20120130.eventbrite.com/

  Execution plan

  18.00 Business Intelligence and Data Visualisation in SQL Server 2012 (Jen Stirrup)

  19:00 - 19:20 Paus

  19:20 - 19:40 ReadTrace/RML (David Jonsson)

  19:40 - 20:00 Paus

  20:00 - 20:30 Årsmöte

  Jen Stirrup

  Jen Stirrup is a SQL Server MVP, with a Bachelors degree in Psychology and two Masters in Artificial Intelligence and Cognitive Science. Jen is part of the leadership team at Copper Blue Consulting, delivering data and Business Intelligence solutions to global clients. Jen is a veteran SQL Server Developer with over 12 years SQL experience in delivering end-to-end Business Intelligence solution. Jen blogs for SQLServerPedia as well as her own blog. She is very active in many SQL Server User Groups in the UK. Jen's focus is on the Microsoft BI stack, with a specific passion for Data Visualisation. Jen is has delivered precons and general sessions as a speaker at SQLBits in Europe, and has presented webcasts for SQLPass previously. Also a speaker at the SQLRally Nordic. www.jenstirrup.com

  David Jonsson
  Teknisk DBA med ett stort intresse för rutiner och processer inom databasutveckling och databasdrift, främst på SQL Server 2000, 2005 och 2008.
  Har även en CM-roll på Teleopti AB, där man man kommit långt med automatiskt byggen för att via Ccnet och MSBuild kunna köra Scenariotester (BDD) av diverse.NET-appar, IIS-applikationer mot SQL Server och SQL Azure.

  Valberedningen:

  På SQLUG:s årsmöte så ska styrelsen väljas för 2012 och inför mötet behöver valberedningen därför kandidater som är intresserade av styrelsearbete. Om du känner dig engagerad, har tid och är intresserad av att deltaga i styrelsearbetet så kan du kandidera genom att skicka ett mail till hakan.winther@sqlservice.se med en kort beskrivning av dig, dina styrkor och vad du vill bidraga med. Du kan självklart även nominera andra medlemmar som du tycker har de rätta kvalifikationerna för uppdraget. För att kunna sammanställa ett förslag på styrelse så behöver vi ditt mail snarast.

  Agenda årsmötet:

  1. Fråga om mötets behöriga utlysande.
  2. Val av ordförande för mötet.
  3. Val av sekreterare för mötet.
  4. Dagordning.
  5. Val av två justeringsmän tillika rösträknare att jämte ordföranden justera protokollet.
  6. Verksamhetsberättelse.
  7. Kassörens redovisning.
  8. Revisorernas berättelse.
  9. Fråga om ansvarsfrihet för styrelsen för den tid revisionen avser.
  10. Val av föreningens ordförande för en tid av ett år.
  11. Val av vice ordförande för en tid av ett år.
  12. Val av sekreterare för en tid av ett år.
  13. Val av kassör för en tid av ett år.
  12. Val av revisor och en revisorsuppleant.
  I detta val får inte styrelsens ledamöter delta.
  13. Val av valberedning bestående av en person.
  14. Behandling av styrelsens förslag och i rätt tid inkomna motioner.
  Förslag som väckts av styrelsen eller inlämnats av medlem minst sju dagar före mötet, förslag om stadgeändring eller upplösning av föreningen minst 30 dagar före mötet.
  15. Övriga frågor.

  För mera information finns föreningens stadgar publicerade på SQLug.se

  30
  Det börjar bli en tradition med en bra uppslutning av SQL Server folk på Stockholm Triathlon. 2012 ska väl inte bli ett undantag?

  Anmälningen har öppnat för nästa år och det är 300:- rabatt fram till 15:e januari. Passa på att anmäla er, så har ni en morot att hålla igång lite under dom bistra vintermånaderna! Anmälan hittar ni på www.stockholm-tri.se och ni som vill vara med under SQL Server flagg kör på klubbnamnet ”Microsoft SQL Server Team”.

  Det finns nu en grupp i Facebook som kommer att finnas kvar även efter tävlingen. Där kan vi peppa varandra, ställa frågor, ge och få tips och sånt. Gruppen heter ”Microsoft Swe SQL Server Triathlon”.

  Triathlon är inte bara för träningstokiga. Du kan välja mellan Sprint (750 meter simning, 20 km cykling och 5 km löpning) eller Olympisk (1500 meter simning, 40 km cykling och 10 km löpning). Välj den distans som känns bra för dig och sen det tempo som passar dig. I vårt gäng har vi hela skaran, från dom som fightas i toppen (!) till dom som tar det lite lugnare. Gå med i gruppen på Facebook så kan du få tips om du är osäker.

  Nu är det perfekt tid att förbereda sin form inför sommaren. Genom bara ett eller ett par pass i veckan så kan man underhålla mycket av sin form, och får snabbare effekt av den träning man gör när det blir ljusare och varmare ute. Och som bonus så håller det vikten lite i schack, för oss som behöver det.
  16
  Nyhetsbrevet för databasadministratörer, utvecklare och Business Intelligence-proffs utskickat via e-post till registrerade medlemmar i SQLUG.
   
  11
  Nyhetsbrevet för databasadministratörer, utvecklare och Business Intelligence-proffs utskickat via e-post till registrerade medlemmar i SQLUG.
   
  30
  SQL Server MVP Deep Dives, Volume 2

  Spännande nyheter på gång! Idag går andra editionen av boken SQL Server MVP Deep Dives book till tryck.

  Det finns två väldigt bra skäl till att köpa boken
  1) Det är en av de mest värdefulla böckerna om SQL Server, fylld med kunskap och godbitar from de smartaste i branschen.
  2) Det är ett tillfälle att skänka pengar till välgörenhet.

  Boken finns tillgänglig till förhandsbeställning från Amazon eller som eBook eller inbunden från Manning Publications.

  Den innehåller över 60 kapitel skrivna av flera Microsoft SQL Server MVP. De flesta av dessa skriver i vanliga fall sina egna böcker för andra utgivare men har slagit sig ihopa för att göra denna unika bok där all vinst går till välgörenhet. Arbetet leddes av Kalen Delaney där Paul Randal, Kimberly Tripp, Greg Low, Brad McGehee och Paul Nielsen ansvarade för sina områden.

  Peter Larsson blev ombedd att skriva kapitel 25 (Relational Division). Johan Åhlén skrev kapitel 53 (Autogenerating SSAS cubes) och Tibor Karaszi skrev kapitel 17 (Top 10 SQL Server admin student misconceptions).

  17
  Vi tackar Ola Hallengren och Mark S Rasmussen för två mycket givande presentationer om databasunderhåll och en riktig deep-dive om hur SQL Server internt lagrar data. Presentationerna finns tillgänga här:

  P.S.
  Ni som var på träffen, gå gärna in och betygsätt Marks presentation på den här länken:
  http://speakerrate.com/talks/8303-undocumented-sql-server-storage-internals

  Gå gärna också in och rösta på Ola Hallengrens verktyg i SQL Server Magazine Community Choice där han har gått till final!
  http://www.surveymonkey.com/s/sqlservermag-communitychoice2011-finalvoting
  D.S.

  Page 7 of 13First   Previous   2  3  4  5  6  [7]  8  9  10  11  Next   Last