en-USsv-SE
You are here:   News

News

11
Microsoft har släppt en första publik CTP av SQL Server 11 (kodnamn "Denali"). Läs om nyheterna och ladda ner här:
http://www.microsoft.com/sqlserver/en/us/product-info/future-editions.aspx
03
Vi har glädjen att få in Steinar Andersen i SQLUGs styrelse. Steinar är en veteran på SQL Server som har varit med i branschen sedan mitten av 90-talet och jobbat som konsult, utbildare, IT chef, konsultchef och VD. Steinar brinner för att hjälpa SQLUGs medlemmar att utnyttja SQL Server på nya och bättre sätt och kommer att ha rollen som eventansvarig framöver. Vi välkomnar Steinar och ser fram emot många spännande medlemsaktiviteter nästa år!
22

Nu drar årets svenska mästerskap för SQL Server utvecklare igång, arrangerat av SQLUG. Uppgiften är relativt enkel att komma igång med men svår att lösa optimalt.

Tävlingen är både individuell och per företag. Som tävlande representerar man både sig själv som individ och det företag man jobbar på.

Bästa individuella insats vinner ett presentkort på 990 kr hos Liveit, som kan användas till vin- och chokladprovning för två, prova stridsflygsimulator, spabehandling eller vad man nu föredrar.

De fem bästa företagen belönas med varsin licens av SQL Source Control, som möjliggör källkodshantering i SQL Server på samma sätt som man hanterar programkod i t ex Visual Studio Team System, värde $295.

Read More...

13
Nyhetsbrevet för databasadministratörer, utvecklare och Business Intelligence-proffs utskickat via e-post till registrerade medlemmar i SQLUG.
 
13

Medlemmar i SQLUG erbjuds 10% rabatt på kursavgiften på nedanstående tillfällen av unika kurser hos Addskills. Erbjudandet får kombineras med eventuella avtalsrabatter men inte med Kompetenskort eller Fyran. Det går bra att boka flera av dessa kurstillfällen. Ange bokningskod ”SQLUG” vid bokning så gäller rabatten.

05

Detta är ett kanontillfälle för alla som utvecklar i .NET eller T-SQL och använder SQL Server i sina applikationer. Ni får lära er från två riktiga experter vilka de vanligaste misstagen är som utvecklare gör och hur man undviker dem. Ni får också en genomgång av Entity Framework i .NET 4.0, som har många riktigt trevliga nyheter för utvecklare. Presentatörer är SQL Server MVP Peter Larsson och utvecklarevangelist Dag König.

Träffen kommer att hållas ute på Microsoft i Stockholm den 18 november kl 18.00. Obligatorisk anmälan och som vanligt är antalet platser begränsat (förra träffen blev snabbt fullbokad) så det gäller att anmäla sig i tid!

Lättare förtäring och dryck kommer att tillhandahållas från kl 17.30.

Preliminär execution plan:
18.00 - 19.15 Vanligaste misstagen som utvecklare gör och hur man undviker dem
19.15 - 19.45 Paus
19.45 - 20.30 Entity Framework, varför en ny databasaccessteknik ifrån Microsoft?

Vanligaste misstagen som utvecklare gör och hur man undviker dem

Vad är de vanligaste misstagen utvecklare gör i SQL Server? Vi går igenom de vanligaste, reder ut missuppfattningar och lär oss hur man inte ska göra.

Vi lär oss också hur man ska identifiera dåligt skrivna frågor genom att tolka exekveringsplanen.

Entity Framework, varför en ny databasaccessteknik ifrån Microsoft?

Efter DataReader, DataSet och LinqToSQL kommer Entity Framework. Varför ännu en teknik för att koppla sig emot datakällor? Hur har vi kommit hit och varför och vad är det som är speciellt med Entity Framework?

Talarnas bakgrund:

Peter Larsson
Peter Larsson is a key player for performance written code. He can turn a 10 hour query into a 3 minute piece of code. He often hangs out at SQLTeam.com (27k+ posts) and other various sites where he helps all people understand SQL Server. When not working, he takes care of a wife, 4 kids and 3 cats.

Dag König, Developer Evangelist, Microsoft

Dag startade med programmering innan sångerskan Cher hade gjort sin första ansiktslyftning. Under de senaste åren har han jobbat på Microsoft och bland annat varit tekniskt ansvarig för lanseringen av Visual Studio 2010 där bland annat Entity Framework ingår.

01
Intresset var mycket stort för träffen med SQL Server höjdarna från Microsoft den 29/9 och det blev snabbt fullbokat. Här är presentationerna:

Övriga presentationer kommer att publiceras så snart vi fått dem från föredragshållarna!

27

Här presentationerna från vår träff i Malmö den 27/9.Tack alla deltagare för stort intresse trots kort framförhållning!

20
Välkommen på SQLUG-träff den 27/9 kl 17 i Malmö med Kevin Kline. Kevin är en av världens främsta SQL Server talare och författare till ett antal böcker. Vi har också äran att få hit Raoul Illyes, som är känd talare från bland annat SQLBits i UK.

Läs mer och anmäl dig här:
http://www.sqlug.se/Events/tabid/61/ModuleID/408/ItemID/12/mctl/EventDetails/language/sv-SE/Default.aspx

Träff med Kevin Kline, en av världens främsta SQL Server-talare samt författare till flera böcker (bl a SQL in a nutshell). Kevin är f d ordförande för PASS (Professional Association for SQL Server) och regelbunden kolumnist i tidskrifter såsom SQL Server Magazine. Han kommer att ge oss samma presentation som han skall ge på SQLBits senare i veckan.

Vi har också äran att få hit Raoul Illyes, som är expert på prestandaoptimering och felsökning av SQL Server. Bland annat har han hjälpt Microsoft utveckla Extended Events-funktionaliteten i SQL Server. Han är en av talarna på SQLBits i UK nästa vecka och kommer att ge oss samma presentation - hur man bygger ett eget SQL Server-moln. Detta är något som verkligen ligger i tiden och kan spara stora pengar.

Preliminär agenda (eller Execution Plan som vi kallar det):
17.00 - 18.00 Kevin Kline - Understanding and preventing SQL injection attacks
18:00 - 18:15 Paus
18:15 - 19:15 Raoul Illyes - How to build a private SQL Server cloud

Plats: S:t Gertrud, Malmö, Östergatan 7B
Tid: 27/9 kl 17:00
Arrangörer: SQLUG, PASS Scania och Edument

Kostnadsfritt. Vi bjuder på mat&dryck. Sista anmälningsdag: 23/9.

Varmt välkomna!
20


Tisdagen den 28/9 bjuder Quest på en gratis SQL lunch med Kevin Kline i Stockholm. Kevin är en av världens främsta SQL Server-talare och är författare till ett antal böcker (bl a SQL in a nutshell).

Mer info och anmälan på:
SQL Server Lunch-and-Learn Event with Kevin Kline

30
 
Klicka på bilden för att komma till artikel på IT24.

Ett STORT tack för fina insatser av alla som tävlat för SQL Server Fast Track Team i Stockholm Triathlon nu i helgen! Ni har visat upp hur mångsidiga ni är och sprungit, simmat och cyklat som olympiska gudar/gudinnor!

Två riktigt imponerande insatser förtjänar att lyftas fram:
Malin Annebäck tog en 4:e plats, med en totaltid på 2:30:54, i Dam Olympisk Distans
Sverker Norlander tog en 6:e plats, med en totaltid på 2:11:18, i Herr Olympisk Distans

Vi bugar!

Resultaten finns på denna länk:
http://www.stockholm-tri.se/
30

Medlemmar i SQLUG erbjuds 10% rabatt på kursavgiften på nedanstående tillfällen av unika kurser hos Addskills. Erbjudandet får kombineras med eventuella avtalsrabatter men inte med Kompetenskort eller Fyran. Det går bra att boka flera av dessa kurstillfällen. Ange bokningskod ”SQLUG” vid bokning så gäller rabatten.

30
Cornerstone erbjuder SQLUGs medlemmar 20% rabatt på MC009 - SQL Server 2008 Architecture, Internals and Optimization. Denna SQL Server 2008-utbildning inom arkitektur, design och optimering är kursen för dig som redan gått alla officiella SQL-utbildningar, och vill fördjupa dig ytterligare. Kursen är framtagen av Kalen Delaney, MVP SQL Server och som instruktör ser vi Tibor Karaszi. För att få rabatten, ange ”SQLUG 20%” i fältet ”Övrigt”.

Läs mer och boka på:
http://www.cornerstone.se/Web/Templates/CoursePage.aspx?id=4772&course=COUR2009012010043006935232
19
Nyhetsbrevet för databasadministratörer, utvecklare och Business Intelligence-proffs utskickat via e-post till registrerade medlemmar i SQLUG.
 
19

Detta är en unik möjlighet att få träffa och lyssna på Mark Souza (director SQL Development, Redmond), Curt Peterson (principal group program manager, Redmond), Thomas Kejser (som har jobbat med några av världens största data warehouse), m fl toppnamn från Microsoft. De kommer bland annat att prata om framtidsplanerna för SQL Server 11 (kodnamn Denali), tillsammans med tekniska djupdykningar och demos.

 

Eventet arrangeras i samarbete med Swedish BizTalk User Group, så det kommer både bli BizTalk och SQL Server-relaterade presentationer. Kvällen avslutas med en paneldebatt och mingel/dryck.

 

Tid: Onsdag 29/9 kl 16:00

Plats: Microsoft, Finlandsgatan 36, Akalla

Pris: Kostnadsfritt

Missa inte detta tillfälle - anmäl dig innan träffen blir fullbokad. Antalet platser är begränsat.

 

Anmälan sker via Swedish BizTalk User Group:

http://bugs20100929.eventbrite.com/

 

Varmt välkomna!

Page 10 of 14First   Previous   5  6  7  8  9  [10]  11  12  13  14  Next   Last